Tips voor goede huidverzorging bij koud weer

Het koude weer en de oh zo fijne verwarming zijn een aanslag op onze huid. De barrière van de huid wordt verstoord, de huid droogt uit door vochtverlies en de huid wordt gevoeliger. Maar wat kun je hier tegen doen? Hieronder volgen een aantal tips voor een goede huidverzorging bij koud weer:

 

1. Zorg dat je basisverzorging goed is;

‘s ochtends en ‘s avonds reinigen met een zeepvrije reiniging die ook vrij is van synthetische parfums en harde alcoholen, gevolgd door verzorgende crème die aangepast is op jou huidtype en -conditie.

Producten die zeep, harde alcoholen, synthetische parfums, e.d. bevatten tasten de barrière van de huid aan. Vermijden dus!

DR. GRANDEL’s Elements of Nature Puri Soft is een mild, doch effectief reinigingsproduct voor de normale tot vette huid. DR. GRANDEL’s Micell Cleansing Oil of de Cleansing Milk zijn zeer geschikte reinigingsproducten voor de (zeer) droge huiden.

 

2. Ook behorend tot je basisverzorging:

een dag- én nachtcrème. Let er op dat je crème geen afsluitende of verstoppende ingrediënten als minerale oliën (vaseline, paraffine) bevat, maar actieve hydraterende werkstoffen als bijvoorbeeld hyaluronzuur, babassu-olie en squalaan.

Een dagcrème behoort voor veel mensen tot het standaard ochtendritueel, maar daarnaast is ook de nachtcrème van groot belang. Gedurende de nacht hersteld je huid en kunnen de vochtreserves gemakkelijk aangevuld worden.

 

3. Herstel je huideigen barrière.

Een intacte barrière zorgt dat de huid beschermt blijft tegen vochtverlies en gevoeligheid. Heb jij toch last van een trekkerige, jeukende en/of een schilferige huid? Dan is de kans groot dat je huidbarrière verstoord is.

De barrière van de huid herstel je met DR. GRANDEL’s Hydro Active Hyaluron Filler Caps en de Elements of Nature Nutra Rich. Ook de producten uit de Protect serie van DR. GRANDEL werken herstellend op de barrière, namelijk vanwege de hoge dosis vitamine C.

 

4. Drink voldoende water; 1,5 tot 2 liter.

Natuurlijk is het algemeen bekend dat ons lichaam water nodig heeft om goed te kunnen functioneren, maar wist je dat je huid als laatste wordt voorzien? Alle andere organen in je lichaam krijgen voorrang. Dus drink je niet voldoende water, dan merk je dat gauw genoeg aan je huid.

 

5. Help de huid een handje met celvernieuwing; exfolieer!

Wanneer de laag met dode huidcellen verwijderd wordt, is de huid beter in staat nieuwe werkstoffen op te nemen en deze ook vast te houden. DR. GRANDEL’s Ferment Peeling is een exfoliant op enzymenbasis die zelfs de gevoeligste huid met couperose kan polijsten. Liever een product met een korreltje? Dan is de Effect Peeling zeker iets voor jou!

(Let op: wanneer de huidbarrière verstoord is, niet exfoliëren i.v.m. een verhoogde gevoeligheid van de huid. Het is van belang om eerst de huidbarrière te herstellen!).

 

6. Bescherm je huid het hele jaar door;

de winterdag bescherm je je huid tegen de kou, de zomerdag bescherm je je huid tegen UV-stralen. DR. GRANDEL’s Wintercrème, een geliefd product bij velen, beschermt ons huidje door middel van voldoende vetstoffen (lipiden) en hydrateert de huid gelijktijdig.

 

7. Doordrenk de huid met vocht;

bijvoorbeeld met een ampullenkuurtje of een serum. Ampullen en serums zijn hoger geconcentreerd dan andere producten en kunnen heel goed als (tijdelijke) aanvulling op je standaard verzorging ingezet worden om sneller het gewenste resultaat te bereiken!

 

8. Maskers;

bevatten, net als serums en ampullen, een hogere concentratie werkstoffen dan de belangrijke basisproducten. Een masker is een eenvoudige, maar vooral ontspannen manier om de huid wat extra’s te geven. Gebruik een masker zo’n twee x per week en je zult het verschil gauw genoeg merken! Wil jij niet zo veel tijd kwijt zijn aan een masker, maar wel de voordelen uit de werkstoffen halen? Dan is DR. GRANDEL’s Hydro Active 3-minuten Moisture Mask zeker wat voor jou! Dit masker werkt in korte tijd toch intensief hydraterend. Heb je meer behoefte aan een masker die naast hydratatie ook gelijk verstevigend en voedend werkt? Dan zijn DR. GRANDEL’s Timeless Alpha Mask en Nutri Sensation Repair Mask een goede keuze.

 

9. Boek een gezichtsbehandeling;

niet alleen een goede hydraterende boost voor je huid, maar ook nog eens heel erg lekker en ontspannend! Alle producten worden aangepast op jou huidtype en – behoefte. Tijdens en na de behandeling beantwoorden wij al jouw vragen over je huid en welke producten onmisbaar zijn op jouw badkamer.

 

grandel winter 2 grandel winter 3 grandel winter