Shiatsu massage

Shiatsu is een vorm van fysieke behandeling die in de 20 ste eeuw in Japan ontwikkeld werd. Shiatsu betekent letterlijk “vingerdruk” (Shi = vinger, atsu = druk) en vindt zijn oorsprong in de oude Chinese massagetechnieken zoals de tuina en de anmamassage. Tuina is een traditionele Chinese massagevorm, ook wel ‘drukpuntmassage’ genoemd. Anma is een traditionele Japanse massage waarbij de nadruk ligt op de ontspanning. Deze laatste massage komt het meeste overeen met onze klassieke massagevorm.

Shiatsu betekent innerlijke schoonheid. Veel van ons innerlijk wordt naar buiten toe zichtbaar op de huid. Er is dus een duidelijke relatie tussen innerlijke en uiterlijke verzorging. Deze relatie is de balans tussen innerlijke en uiterlijke schoonheid, namelijk Yin en Yang. Uiterlijke schoonheid komt van binnenuit!

Volgens de Oosterse denkwijze zijn Yin en Yang beide componenten van de gehele schepping. Ze vormen twee uitersten of liever gezegd: twee tegenwaarden. De een kan niet zonder de ander. Yin is de negatieve energie en Yang is de positieve energie. Er zit altijd iets van Yin in Yang en andersom. Dit is terug te vinden in het symbool van Yin en Yang.

Bij Shiatsu massage ligt de nadruk op het normaliseren van de huidfuncties en een evenwichtige verdeling van de energie. Een goed evenwicht uit zich in een ontspannen en gelijkmatig gekleurde en doorbloede huid.

Na een Shiatsu massage voel je je compleet ontspannen en in balans!

Prijzen

Shiatsu massage

€ 37,50
Shiatsu massage Als onderdeel van een gezichtsbehandeling

€ 17,50