Skin defense DNA protective program – NIEUW

insert-skin-defense-_-jpegNieuw in het assortiment van Oolaboo: het skin defense DNA protective program.

Zowel zonlicht als pollutie leiden tot vroegtijdige huidveroudering en beiden veroorzaken op verschillende manieren schade aan onze huid. Bescherm jouw huid daarom goed!

de effecten van zonlicht en pollutie op de huid

Iedereen is blij dat we het zonnetje weer wat vaker zien! De zon hebben we nodig voor de aanmaak van vitamine D in ons lichaam, dat zorgt voor een betere weerstand, stevige botten en gezonde tanden. Daarnaast heeft de zon een positief effect op onze gemoedstoestand, iedereen wordt toch blij als de zon schijnt?

Helaas heeft de zon ook negatieve effecten. De zon is veroorzaker nummer 1 als het gaat om huidveroudering, waarbij het langdurig blootstaan aan UV-stralen (foto-aging) voorop staat. Daarnaast spelen schadelijke invloeden van buitenaf (denk aan roken en pollutie), hormonale veranderingen en jouw genetische aanleg een belangrijke rol bij huidveroudering.

Zonlicht bevat UVA- en UVB-stralen. UVA-stralen zorgen voor langdurige beschadiging van de huid, de grootste veroorzaker van huidveroudering. UVB-stralen daarentegen veroorzaken verbranding van de huid, met als gevolg het vervellen van de huid. UVC-stralen hebben geen invloed op de huid omdat deze geabsorbeerd worden door de atmosfeer.

Ook pollutie is een schadelijk proces voor de huid. Stoffen, zoals fijnstof, grote koolstofdeeltjes, vervuilende metalen en (uitlaat)gassen, kunnen de huid van buitenaf aanvallen, de natuurlijke huidbarrière kapot maken en doordringen in de huid. Dit proces kan leiden tot het beschadigen van de DNA cellen, voortijdige huidveroudering, huidirritatie en huidontstekingen.

Om het leger van schadelijke stralen en pollutie tegen te gaan, heeft Oolaboo twee soldaatjes ontwikkeld: het Skin Defense DNA protective program bestaande uit twee producten:

skin defense DNA protective cream (spf 30)

Deze cream bevat Japanse matcha, een antioxidant met een natuurlijk UV-filter, welke de elasticiteit  van de huid verbetert en het verouderingsproces vertraagt. Daarnaast bevat de cream een conditioning system (Tosolin) bestaande uit glucomannan, dat de huid beschermt tegen acute beschadiging, pigmentatie stabiliseert en de huid hydrateert. Betaglucan (polysacharide uit tarwe) beschermt het immuunsysteem van de huid, beschermt tegen fotoaging en huidkanker.

Als laatste bevat het hyaluronzuur dat de aanmaak van collageen versnelt.
We gebruikten een fysisch zonnefilter dat een laag op de huid vormt waardoor de UV-stralen weerkaatsen. De cream wordt niet opgenomen in de huid waardoor hormonen niet worden verstoord en er geen irritatie van de huid optreedt. Bovendien bevat het geen oxybezone, waardoor je met een gerust hart in de zee kunt gaan zwemmen zonder dat dit een schadelijk effect heeft op het koraal en de rest van het zeeleven.

De protective cream is fotostabiel wat betekent dat het een langdurige werking heeft. Echter is het verstandig jouw huid elke twee uur goed in te smeren.

En….is de verpakking langer dan 12 maanden open…niet meer gebruiken, maar een nieuwe kopen.

Skin defense DNA recovering post exposure balm

De balm herstelt de vochtbalans en vermindert roodheid door gebruik van karitéboter, aloë vera en macadamia-olie. Mint zorgt voor de nodige verkoeling van de huid. Het antioxidant Matcha is toegevoegd om het verouderingsproces van de huid te vertragen. Ook bevat de balm het hierboven genoemde conditioning systeem Tosolin, dit helpt de natuurlijke bescherming van het lichaam te ondersteunen en resulteert in een snellere, diepere en langdurige teint.

Beide producten hebben de heerlijke geur van kokos.

Geniet van de lente en de zomer en zorg dat je jouw huid goed beschermt tegen de zon en pollutie.

#Oolaboo blog

Prijs:
skin defense DNA protective cream (spf 30): €79,95
Skin defense DNA recovering post exposure balm: €65,00

Nu t/m 30 juni (of zolang de voorraad strekt) een gratis toilettas

Dat is een voordeel van €29,50