Voetreflexzone massage

Voetreflexzone therapie is een massagetechniek die in de oudheid al toegepast werd, o.a. in China, India, Japan en Egypte. Uitgangspunt is dat door middel van druk of massage op bepaalde punten onder de voeten organen, klieren en andere lichaamsdelen beïnvloed worden.

De basis van de huidige voetreflexzone therapie is aan het begin van de 20e eeuw gelegd door dr. Fitzgerald. Hij heeft bij de indianen een vergelijkbare werkwijze ontdekt. Als keel-, neus– en oorarts maakt hij gebruik van voetreflexzone therapie om te verdoven bij kleine operaties. De Duitse fysiotherapeute Hanne Marquardt introduceerde de voetreflexologie in Europa. In de voet bevinden zich ongeveer 30.000 zenuwuiteinden. Deze staan in verbinding met organen en andere lichaamsdelen.

Via massage wordt het lichaam geactiveerd om blokkades elders in het lichaam op te heffen. Het geeft de aanzet om organen, klieren en/of andere lichaamsdelen beter te laten functioneren. Reacties zijn er zowel lichamelijk als geestelijk, het beïnvloedt de totale mens. Effecten kunnen bijvoorbeeld zijn: een betere doorbloeding en werking van betreffende lichaamsdelen, verhoogde weerstand, ontspanning en evenwicht.

Prijzen

Voetreflexzone massage

€ 37,50
Voetreflexzone massage Aanvullend op een andere behandeling

€ 25,00